Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                        Visszatérés Los Santos-ba

Ház a hegyen - A Home in the Hills (Nehézség: közepes)


Nem halogattam tovább a dolgot: elhatároztam, hogy visszatérek szülővárosomba. Madd Dogg szintén visszavágyott, ami épp kapóra jött. Ugyan a palotáját lefoglalták (először azt hittem az adóhivatal), de a Big Poppa vezette dílerbandát a triádok segítségével hamar likvidáltam. Az ejtőernyős ugrást követő érkezést folyamatos fegyverropogás kísérte, de a végén visszafoglaltuk az épületet.
Tipp: Mivel utolsónak ugrottam, szinte azonnal nyitnom kellett az ernyőm, és végig behúzott lábakkal kellett kormányoznom az ereszkedésemet. Big Poppa üldözésekor a Vinewood feliratnál rövidítettem az utat.

 


Függőleges madárka
- Vertical Bird (Nehézség: nehéz)


Toreno megint remek feladatot eszelt ki számomra. El kellett csónakáznom a San Fiero-i dokkokhoz, ahol egy hadihajó berakodása zajlott éppen. A nyitott hátsó ajtó közelében úszva kellett bejutnom a hajóba, majd hangtalanul végigküzdenem magam a teljes fedélzeten. A munkások ugyan nem lőttek rám, de azonnal elindultak a riasztó gombja felé, amint megláttak. Miután kiiktattam a SAM rakétaelhárítót, elköthettem egy függőleges le- és felszállásra is képes repülőt. Sajnos három másik gép eredt a nyomomba, így igen kemény légiharc bontakozott ki. Amint legyőztem őket, a kémhajókat is meg kellett semmisítenem, de a végén a gépet – hülye ez a Toreno? – megtarthattam.
Tipp: Ha vittem volna időzítős bombákat, felszállás előtt felrobbanthattam volna a másik két gépet, így csak egyetlen üldöző vett volna célba…

 


Hazatérés
- Home Coming (Nehézség: közepes)


Toreno állta a szavát: Sweet kiszabadult. A bratyó nem akart a kastélyba jönni, imádott gettóját szerette volna viszontlátni. Így hát hazavittem, és visszafoglaltuk a Grove Streetet, majd megtisztítottuk a drogárusoktól is.
Tipp: Bár élveztem a beszélgetést rég nem látott bátyámmal, de azért helikopterrel ez az út is gyorsabb lehetett volna.

 


B Dup bebüntetése
- Beat Down on B Dup (Nehézség: közepes)


Újabb régi ismerősnél tettem látogatást, és vittem magammal Sweetet is. A Glen Parkot hamar véres bandaháború helyszínévé változtattuk, és – hosszú idő után végre ismét – visszafoglalhattuk azt. Csak arra kellett figyelnünk, hogy a rendőrjárőr a hátunkba ne kerüljön.
Tipp: A hatékonyabb harc kedvéért vihettem volna pár fiút Sweeten kívül is küzdelem helyszínére, így egyenlőbbek lettek volna az erőviszonyok.

 


Mindörökké Grove
- Grove 4 Life (Nehézség: könnyű)


Hogyan is mutathattuk volna meg hathatósabban visszatértünket, minthogy újabb és újabb területeket foglalunk vissza a család számára. Ezúttal két új körzettel növeltük az ellenőrzésünk alá eső területet a Grove Streettől nyugatra. Ezután visszatértem a hegyi házba.
Tipp: Bandaháború kirobbantásához legalább három bandatagot kell kinyírnom. Volt, hogy nem akartak előkerülni, de néhány civil zaklatása után hamar felbukkantak.

 


Torokköszörülés
- Cut Throat Business (Nehézség: könnyű)


Mint Madd Dogg önjelölt menedzsere, megkezdtem védencem karrierjének építését. Elvittem egy videoklip-forgatás helyszínére, ahol összefutottam régi „kedves” ismerősömmel, OG Loc-kal. A szívélyes üdvözlés elmaradt, mivel OG felkötötte a nyúlcipőt, pontosabban beugrott egy légpárnásba. Dogg-gal együtt az üldözésére indultunk, és bár egy ugratót is beiktatott az útvonalába, Loc nagyjából olyan tehetséggel menekült, mint amilyennel énekelt. Már majdnem utolértük, amikor a parton gokartba vágta magát – mi persze utána! Végül gond nélkül elkaptuk, és bár csúnya véget érdemelt volna, leginkább szánni tudtam a szerencsétlen ördögöt.
Tipp: Szinte biztos voltam benne, hogy a part közelében marad, felesleges volt olyan kacifántosan haladni OG nyomában, simán elévághattam volna.

 


Zavargás
- Riot (Nehézség: könnyű)


A lakosság fellázadt, zavargások törtek ki mindenfelé, fosztogatók rótták az utcákat – Sweet pedig otthon akart lenni, hogy biztosítsa a rendet a család háza táján. Így hát hazavittem, vigyázva a lángba borult, bármelyik pillanatban a felrobbanással fenyegető autókra.
Tipp: A legrövidebb, leggyorsabb, és ezúttal a legbiztonságosabb út – légi közlekedés hiányában – az autópálya.

 


Los Desperados
(Nehézség: közepes)


Ideje volt, hogy Cesar házát is megtisztítsuk a söpredéktől. Néhány grove-os fiúval az oldalamon a vasútállomáshoz hajtottunk (legkönnyebben a síneken át értem oda), és ott találkoztunk Cesar cimboráival. A házak környékének kitakarítása nem okozott nagy gondot, és a sikátorban is a meglepetés erejével támadhattunk. Néhány fickónak sikerült ugyan a hátunkba kerülnie, de túl nagy problémát nem jelentettek. Ellentétben a Cesar házánál lévő, felkészült, jól felszerelt ellenfelekkel, akik több cimborámat is kifektették. Szerencsére a háztetőn lévő rakétás fickót hamar leszedtem, és a bal kéz felől érkező lángszórósnak sem maradt sok ideje veszteségeket okoznia.
Tipp: Mielőtt Big Smoke címét megszerezhettem volna, vissza kellett szereznem megcsappant tiszteletemet, ami egykor övezett. Ehhez számos új területet kellett visszafoglalnom a városban (legalább 35%-ot). Bezzeg ha előbb tudom, hogy ilyen nehéz lesz Smoke nyomára bukkanni, a területszerzést még a zavargások kitörése előttre időzítettem volna…

 


A történet vége
- End Of The Line (Nehézség: nehéz)


Első rész:
Big Smoke
Végre megtudtuk, hol rejtőzik Big Smoke. Sweet és én elindultunk a nagy leszámolás helyszínére, egy raktárházba, ami Smoke drogüzemét rejtette. Az ajtóban álló két őr kifektetése után rájöttem, hogy az egyetlen bejáratot a zavargások miatt elbarikádozták, így valamit ki kellett találnom. A közelben összecsapás hangjaira lettem figyelmes, ami adott egy ötletet. A SWAT egység vízágyús páncélosa remekül használható új ajtók készítésére, így elkötöttem a járművet, és bejáratot nyitottam a drogüzem falán. Bent elgázoltam mindenkit, és a folyosó végén megkezdtem hosszú menetelésemet fel a negyedik emeletre. Az első a biztonságiak szintje volt (rengeteg őrrel), míg a másodikon a droglabor kapott helyet, ahol a gépeket felrobbantva alapos tisztogatást hajtottam végre egy szempillantás alatt. A harmadik emelet a Ballas legények főhadiszállását rejtette, de az M4-esemnek nem tudott senki ellenállni. A golyóálló mellény felöltése után benéztem Smoke-hoz, aki mérgezett egérként rohangált körbe-körbe, és a testőrségét is rám uszította. Remeghetett a kezem a sok lövöldözéstől, mert sokszor kellett eltalálnom egykori cimborámat, mire sikerült léket ütnöm a golyóálló mellényén. Ekkor váratlanul Tenpenny jelent meg, és… mi tagadás, majdnem meghaltam. A szerencse ezúttal mellém szegődött, bár még meg kellett találnom a kivezető utat. Ha fölfelé azt hittem, kemény a menet, mit mondhatnék a lefelé útról…? Ráadásul Tenpenny miatt az időnek is híján voltam, hiszen felgyújtotta az egész épületet. Hasznosnak bizonyult, hogy a feladat előtt magammal hoztam egy éjjellátót: a sötét, füstös épületben legalább maradt némi tájékozódási alapom. Jól jött a tűzoltókészülék is, amit az épületben találtam, hiszen a két alsó szint már lángokban állt. Amint leértem, még éppen láttam, hogy Sweet a menekülő Tenpenny után veti magát. Nem volt mit tenni: követtem őket.
Tipp: Ha elvégeztem volna a tűzoltókiképzést, gond nélkül kisétálhattam volna a lángoló épületből.

 


Második rész:
A hajsza
Nyaktörő hajsza vette kezdetét a városon át. Jóformán azt sem tudtam, merre járunk, egyfolytában Sweet miatt aggódtam. Kezdetben nem volt baj, kapaszkodott a bratyó rendesen, és én is könnyedén tartottam a lépést a nagydarab tűzoltóautóval. Tenpenny megpróbált lerázni a sínekre hajtva, de a nyomában maradtam. A pályán aztán Tenpenny egyik zöldfülűjének sikerült rátaposnia Sweet ujjaira, így gyorsan a létra alá kellett manővereznem a kocsit, hogy leugorhasson.
Tipp: Padlóig tapostam a pedált, mivel az egyébként lomha tűzoltó veszett vágtába kezdett, miután Tenpenny észrevette, hogy Sweet mindjárt leesik.

 


Harmadik rész:
Tenpenny
Rendőrök lepték el az utakat mindenütt, megpróbálva feltartóztatni az őrült ámokfutókat, akik egy tűzoltót üldöztek. Ezért helyet cseréltünk Sweettel, hiszen ő jobban ismerte a várost, míg én a lőfegyverek kezelésében jeleskedtem. Szükség is volt a sok gyakorlásra, hiszen rettentő sok zsernyákot kellett eltakarítanom az utunkból. Végül aztán – épp a Grove feletti felüljárón – Tenpenny elvesztette uralmát a jármű felett, ezzel istenné emelve szerény személyemet Truth szemében.
Tipp: A tűzoltó ugyan golyóállónak bizonyult, ám a rajta mászkáló fakabátok már nem annyira…

 

Ez volt hát az én történetem. Az élet – már a túlélők számára persze – azóta sem állt meg, ránk szakadt egy csomó gond a Fierróban, illetve Venturasban lévő érdekeltségeink miatt, de a család hírneve lassan helyreállt. Ma már erősebbek vagyunk, mint valaha, ellenőrzésünk alatt tartjuk a teljes várost. A többiek? Madd Dogg sorra kapja az aranylemezeket, Ken ügyvéd lett Vice Cityben, és Kent Paul is valahol arrafelé lóg mostanság – talán nem szó szerint. Salvatore átköltözött Liberty Citybe, Truth pedig Mexikóba, így azóta szállóige lett nálunk, hogy „az igazság odaát van”. Ja és persze ott van ő, aki miatt a számomat is meg kellett változtatnom: Catalina, aki szintén Liberty Citybe ment (úgy hallottam, ott összeveszett az új pasijával). No és itt vagyok én, aki Sweettel együtt azóta is intézem a család ügyeit, időnként lejárok gyúrni, rendszeresen eljárok ejtőernyőzni, és már két biatlon bajnokságot is nyertem. Havonta legalább egyszer összejövök Woozie-val, kártyázunk, golfozunk, vagy csak végigdumáljunk a délutánt. Kendl és Cesar pedig vidékre költöztek (vettem nekik egy házat), ahol mostanában leginkább porontyok sorozatgyártásával foglalkoznak.