Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szereplők

 

 

Név: Carl Jhonson
Becenév: CJ
Szerep: Főszereplő

Banda: Grove Street Families
Barátok: Sweet Johnson, Wu Zi Mu, The Truth, Cesar Vialpando, Catalina, OG Loc
Szinkronhang: Chris "Young Maylay" Bellard

Carl édesanyja halálhírére érkezik vissza San Andreas-ba, pontosabban szülővárosába Los Santosba. Carl-ra azonban nagy veszély leselkedik, ugyanis a két korrupt zsaru, Frank Tenpnny és Eddi Pulaski már várja őt hogy revánsot vegyenek. A két zsaru rögtön visszatérése után elkapja őt, de kidobják őt a rendőrautóból és megfenyegetik, ha legközelebb elkapják nagyon ráfázik. Nemsokkal édesanyja temetése után Carl rájön hogy ahhoz hogy újra ?úr? legyen San Andreas-ban, össze kell szednie a családot. (a család bandája: Grove Street Families) Ettől kezdve CJ a barátok és a családtagokon keresztül fogja magát egyre feljebb és feljebb küzdeni, míg az egész várost az uralma alá nem vonja.

Név: Sean Johnson
Becenév: Sweet
Szerep: CJ bátyja
Banda: Grove Street Families
Barátok: Carl Johnson, Big Smoke, Ryder, B-Dup, OG Loc és Big Bear
Szinkronhang: Faizon Love

Sean Johnson főszereplőnk, Carl bátyja. Az ő felelőssége hogy megvédje a család legfiatalabb tagját, Briant. Kemény, erős, irányíthatatlan alak aki mindig a saját feje után rohan. Sweet nem nagyon szeretne beletörődni abba a ténybe hogy nővére, Kendl, a latin bajkeverővel, Cesar Vialpando-val jár, és tervezgetik az életüket. Emellett Sweet nagyon hűséges a ?családi bandához?, ezért a játék folyamán tőle is kapunk feladatot, hogy intézzünk el néhány idegen bandatagot.

Név: Melvin "Big Smoke" Harris
Becenév: Big Smoke
Szerep: Családi barát
Banda: Grove Street Families
Barátok: Frank Tenpenny, Eddie Pulaski, B-Dup, T-Bone Mendez, Mike Toreno és Jizzy B
Szinkronhang: Clifton Powell

Big Smoke a család egyik legjobb, leghűségesebb barátja. Enyhén túlsúlyos, emellett igen gazdag kis vagyonra tett szert a bűnözéssel eltöltött évek alatt. Egy drogüzlet ágait szervezi jelenleg, melyet San Fierro-ban, Ryder segítségével szeretne lebonyolítani. Igen sokszor kapunk tőle küldetést a játék során, sokszor kell segítenünk neki, de sokszor ő is a segítségünkre rohan. Az igen nagy mennyiségnek örvendő pénzét a nagynénje halála után kapta, aki ráhagyott egy szép kis vagyont.

Név: Lance Wilson
Becenév: Ryder
Szerep: CJ egyik legrégibb barátja
Banda: Grove Street Families
Barátok: Big Smoke, Frank Tenpenny, Eddie Pulaski, T-Bone Mendez, Mike Toreno és Jizzy B
Szinkronhang: MC Eiht

Ryder a lazaság valódi megtestesítője. Rendkívül hosszú pórázon él, természetesen a törvény őt egy kicsit sem zavarja. CJ-t már régebb óta ismeri és igazán jó barátok lettek az eltelt évek alatt. Ennek köszönhetően igen sokszor fordul majd hozzánk a játék során egy kis segítségért. Igaz hogy sovány srác, de rendkívül akaratos és amit a fejébe vesz azt többé senki nem befolyásolhatja. Ryder CJ-vel együtt tör a San Andreas-i gengszterek élmezőnyébe. Ryder nem bocsájtott meg Carl-nak azért az öt évért amit Liberty City.ben töltött, hátra hagyva és elfelejtve őt.

Név: Frank Tenpenny
Becenév: -nincs-
Szerep: A korrupt zsaru
Banda: Rendőrség
Barátok: Eddie Pulaski, Jimmy Hernandez, Truth
Szinkronhang: Samuel L. Jackson (Star Wars, Ki a fasza gyerek)

Ő egy korrupt zsaru. Egyszer egy tiszteletre méltó tisztviselő volt, ám a 90-es évekre a hazugság és a korrupció megtestesítője lett. Mindent megtesz hogy eltegye láb alól főszereplőnket, ám szerencsére nem sikerül neki, de így is sok fejtörést okoz CJ-nek.

Név: Eddie Pulaski tisztviselő
Becenév: -nincs-
Szerep: A korrupt zsaru
Banda: Rendőrség
Barátok: Frank Tenpenny és Jimmy Hernandez
Szinkronhang: Chris Penn

Tenpenny jobb keze. Éveken keresztül próbálkozott CJ megölésével, de Tenpenny mindig leállította őt. Erőteljes és kíméletlen gazember. Tenpenny és ő egész kis birodalmat épített fel Los Santos és környékén, a különböző zsarolós, láb alól eltevős bizniszükkel. Azon kívül hogy rendkívül korrupt, még a drogpiacon is aktívan jelen van.

Név: Jimmy Hernandez tisztviselő
Becenév: -nincs-
Szerep: A C.R.A.S.H. Egység tagja
Banda: Rendőrség, C.R.A.S.H.
Barátok: Frank Tenpenny és Eddie Pulaski
Szinkronhang: Armandon Riesco

Ugyan ő nem olyan rosszindulatú mint Tenpenny vagy Pulaski, de hajlandó hajmeresztő, törvénybeütköző dolgokat tenni. Ugyan jó zsarunak tartja magát, de ezt még a saját édesanyja is hülyeségnek tartja. A játék vége felé megpróbálja leleplezni Tenpenny és Pulaski titkos kis ügyleteit, de Tenpenny ezt észreveszi és hamar elteszi őt lábalól.

Név: Wu Zi Mu
Becenév: Woozie
Szerep: Egyszerű barát
Banda: Triadok
Barátok: Carl Johnson, Ran Fa Li, Su Xi Mu, Zero és Cesar Vialpando
Szinkronhang: James Yaegashi

Békés, nyugodt keleti srác. Woozi egyszerűen egy keleti gentlemen, akinek mindene megvan amire csak szüksége van. Rendkívül jól bánik a golfütőkkel és a volán mögött sem mond csődöt. Jelenleg a Las Venturas-ban található Dragons Casino-ban tengeti mindennapjait. Hihetetlen szerencsével van megáldva.

Név: Snuk Fu Ran Fa L
Becenév: Farlie
Szerep: Bandavezér
Banda: Triadok
Barátok: Wu Zi Mu és Su Xi Mu
Szinkronhang: Hunter Platin

Woozie felettese, emellett a Triadok egyik vezetője. Nem igazán ismerkedünk meg vele a játékban, de annyit tudni hogy igencsak sötét ügyletei vannak.

Név: Barry Thorne
Becenév: Big Bear
Szerep: Öreg tag
Banda: Grove Street Families
Barátok: Sweet és B-Dup
Szinkronhang: Eugene Jeter

Az Grove Street Families egyik régi harcosa, az egyik legidősebb tagja. Nagyon hűséges a bandához, gyakran segített Sweetnek illetve másik jó barátjának, B-Dup-nek. Big Bear ?főnöke? B-Dup, aki nemegyszer adott neki fontos küldetést, emellett életének nagy részét is ő irányítja. Hihetetlen drogfüggősége miatt súlyos beteg és állandó életveszélyben van.

Név: Kendl Johnson
Becenév: -nincs-
Szerep: A bajkeverő nővérke
Banda:
Barátok: Johnson famílai (család) és Cesar Vialpando
Szinkronhang: Yo Yo

Carl nővére. Kendl igen sokszor kerül vitába idősebb bátyjával, Sweet-tel. Kendl nagyon szomorú mivel Carl elhagyta a családot és nem volt ott akkor amikor segítenie kellett volna az édesanyjuknak. Jelenleg Cesar Vialpando-val él, aki CJ egyik gyerekkori barátja, egyben a Los Aztecas banda feje.

Név: Cesar Vialpando
Becenév: -nincs-
Szerep: Bandavezír :) (Bandavezér)
Banda: Los Aztecas (Los Santos)
Barátok: Carl Johnson, Wu Zi Mu, Catalina, Claude Speed, Jethro & Dwaine
Szinkronhang: Clifton Collins

Carl Johnson gyerekkori barátja, együtt voltak jóban rosszban. Sajnos mióta állandó veszekedésben van Sweet-tel azóta megrendült kicsit a kapcsolatuk. A veszekedést az okozza hogy Cesar CJ és Sweet testvérével, Kendl-el jár. Nem elhanyagolható hogy Cesar emellett a Los Aztecas banda feje, rendszeresen tartanak autós illetve tuningolós versenyeket a városban. Cesar egyébként Catalina unokatestvére. :)

Név: Catalina
Becenév: -nincs-
Szerep: Bankrabló társ
Banda: Los Aztecas
Barátok: Carl Johnson, Cesar Vialpando és Claude Speed
Szinkronhang: Cynthia Farrel

Cesar Vialpando unokatestvére. A Red County-s küldetéseknél találkozunk vele, nem egy bankrablásnál segédkezik nekünk. Pasijával a névtelen harcossal (Claude) érkeztek meg San Andreas-ba a Liberty City-ben eltöltött nyaralásuk után. Mindig éber, erőszakos kis csaj, tudja mit akar.

Név: Claude Speed
Becenév: ?A néma harcos?
Szerep: Catalina pasija
Banda: -nincs- (csak a GTA 3-ban)
Barátok: Catalina
Szinkronhang: -nincs-

A nyelv nélküli kígyó. A GTA 3 főszereplője, hangja ott sem volt, sajnos a fejlesztők itt sem áldották meg beszélőkével, ismét néma maradt. Catalina pasija. Calr legyőzi őt egy vidéki autóversenyen, ezért Carl megkapta a San Fierro-i garázsát. Claude Catalinával él Liberty City-ben.

Név: Mark B-Dup Wayne
Becenév: B-Dup
Szerep: bandatag
Banda: Ballas
Barátok: Big Smoke és Big Bear
Szinkronhang: The Game

Ganton-ban lakik ami egy darabig Ballas terület, de ha ügyesek vagyunk akkor hamar megtisztíthatjuk a lila majmoktól. Gyakran szórakozott együtt Big Bear-rel, így aztán jó pár gyógyszeres, drogos ügyben is benne van.

Név: Jefferey Martin
Becenév: OG Loc
Szerep: gengszterrapper
Banda: -nincs-
Barátok: Carl Johnson, Sweet és Big Smoke
Szinkronhang: Jas Anderson

Nem igazi bűnöző, néhány be nem fizetett parkolócédulán kívül nincs más törvénysértése. Szereti a zenét, saját albuma is van amit a börtönből való szabadulás után vett fel. Sokan mondják hogy a világ legszarabb rappere míg mások egy új stílusú hip-hop zenésznek tartják őt.

Név: Maccer
Becenév: -nincs-
Szerep: Piti bűnöző
Banda: Grove Street
Barátok: Carl Johnson, The Truth, Kent Paul és Ken Rosenberg
Szinkronhang: Shaun Ryder

Egy kis zenész Angliából, Manchaster-ből. Régebben egy Manchesteri tánczenekarban játszott. 1965-ben született Salfordben. Igen szórakozott srác, szereti a bulikat a pörgős akciókat. Full drogos, nincs olyan gyógyszer amit nem próbált még ki. A fejlesztők egy egész tetszetős kis honlapot is készítettek neki: Katt Ide!

Név: Kent Paul
Becenév: Paulo o Pablo
Szerep:
Banda:
Barátok: Carl Johnson, The Truth, Maccer és Ken Rosenberg
Szinkronhang: Danny Dyer

Kent a Vice Cityiből került a San Andreas-ba, Komoly drogfüggő. Régi barátjával Maccerrel nagyon sok csínytevést követtek már el együtt. Annak idején még Ken Rosenberggel is utazott egy hajón, ám a pénzeszsák életnek hamar vége szakadt.Maccer gyakran csak ?P?-nek hívja őt.

Név: Ken Rosenberg
Becenév: Rosie
Szerep: problémás barát
Banda: -nincs- (Vice City-ben volt)
Barátok: Carl Johnson, Maccer, Kent Paul, Salvatore Leone, Forelli család és Sindacco család
Szinkronhang: Bill Fichtner

Barátai csak Rosie-nak hívják. Ken a Vice City-ben még nagy bizalomnak illetve komoly harcokban szerepelt, ám mára ennek a nyomát csak a visszatérő depressziója hordozza. Drogproblémái miatt nem engedik neki hogy törvényes ügyeken dolgozzon. A Vice City-ben még ügyvédként tengette mindennapjait.

Név: Salvatore Leone
Becenév: Don Salvatore Leone
Szerep: A Gazdag pasas
Banda: Leone
Barátok: Ken Rosenberg, Forelli család és Sindacco család
Szinkronhang: Frank Vincent

Salvatore már a második GTA-ban debütál. Barátnőjével, Maria-val tért vissza a San Andreas-ba. Egy saját kis kaszinója is van Las Venturas szívében. Egy sikertelen depressziós állat aki nem bírja elviselni az élet hullámait.

Név: Jethro & Dwaine
Becenév: -nincs-
Szerep: benzinkutas
Banda: -nincs-
Barátok: Carl Johnson, Zero, The Truth és Cesar Vialpando
Szinkronhang: Navid Khonsari

Jethro a San Fierro-i Xoomer Benzinkútnál dolgozik. Bizony neki is jelentős problémái vannak a drogokkal. Régebben hajókkal is üzletelt, ám mára már nem bizniszel elük.

Név: Mike Toreno
Becenév: -nincs-
Szerep: Ügynök
Banda: CIA
Barátok: T-Bone Mendez, Jizzy B, Ryder és Big Smoke della Orange Grove Families
Szinkronhang: James Wood

Toreno futtatja Loco Syndicate-t. Toreno egy sötét múlttal rendelkező CIA ügynök, több farm és vidéki ház van a tulajdonában. Toreno nemzetközi gyógyszer csempészéssel foglalkozó szervezetet hoz létre. Mindig elővigyázatos, megfontolt ember. Szoros összeköttetésben van a baráti körével.

Név: T-Bone Mendez
Becenév: T-Bone
Szerep: bandatag
Banda: San Fierro Rifa
Barátok: Mike Toreno, Jizzy B, Ryder és Big Smoke valamint az Orange Grove Families
Szinkronhang: Kid Frost

T-Bone LocoSyndicate jobb keze. T-Bone-t kitoloncolták Mexikóból, ezután próbált szerencsét a Los Santos-i bűnöző élettel. Mexikóban két emberrel végzett, komolyabb bűnözői élete nincsen. Remek összeköttetései vannak a Johnson családdal. Sok nemzetközi drogkereskedésben is jelen van.

Név: Jizzy B
Becenév: Jizzy
Szerep: klubtulaj
Banda: -nincs-
Barátok: Ryder, Mike Toreno és T-Bone Mendez
Szinkronhang: Charlie Murphy

Jizzy Loco Syndicate munkáiban nyújt segédkezet. Több klubja van, az egyik legnépszerűbb a "Jizzy's Pleasure Domes" in Juniper Hollow klub San Fierro-ban. Emellett Jizzy a nyugati part legnagyobb stricije és csalója. Több szál is kapcsolja őt T-Bone-hoz illetve Mike Toreno-hoz.

Név: Madd Dogg
Becenév: Maddog
Szerep: A faszagyerek
Banda: Gangstaz
Barátok: Carl Johnson, Maccer, Kent Paul és Ken Rosenberg
Szinkronhang: Ice T

 

Név: Zero
Becenév: Zee
Szerep: Boltvezető
Banda: Triadok
Barátok: Carl Johnson, Wu Zi Mu, Su Xi Mu és The Truth
Szinkronhang: David Cross

Zero egy 28 éves elektronikai stréber aki egy RC, vagyis távirányítós elektronikai boltot üzemeltet Garcia-ban, San Fierro-ban. Nagy háborúban áll a másik nagy távirányítós őrülttel, Berkley-el. Berkley mindig jobb volt mint Zero és ezt nem is rejtette béka alá, ám amikor Zero, Carl Johnson segítségét kérte, alaposan ráfizetett. Több összeköttetés is kapcsolja őt Wu Zi Mu-hoz és a Triad bandához.

Név: The Truth
Becenév: Truth
Szerep: hippi
Banda: -nincs-
Barátok: Carl Johnson, Frank Tenpenny, Zero, Maccer, Kent Paul, Jethro & Dwaine
Szinkronhang: Peter Fonda

Truth a béke embere. Nyugodt, könnyed ember ? egy hippi. Egy igen szokatlan, kirívó hippifurgont vezet. Ezt a gépet The Mothership-nek nevezte el. Baráti kapcsolatain keresztül igen sok kalandban benne van.

Név: Old Reece
Becenév: Reece
Szerep: A jól ismert öreg borbély
Banda: fodrászszövetség :)
Barátok: Johnson Család
Szinkronhang: -nincs hangja-